Recepthjälpens forum > Matlagning > förgrädda pajskal

förgrädda pajskal

För att kunna posta egna inlägg i forumet måste du vara registrerad och inloggad
Skrivet av Meddelande
Från Östergötland
2 inlägg
Postat: 2007-08-17, 11:40
varför ska man i vissa recept förgrädda pajskal,(matpaj) behövs det alltid eller när kan man hoppa det?

ewa
----------
felewa
Från Höör
78 inlägg
Postat: 2007-08-19, 12:38
Förgrädda gör man för att fyllningen ofta är mer eller mindre rinnig innan pajen gräddats. Förgräddar man inte är risken att skalet blir mosigt och inte så där krispigt man brukar vilja ha det.

Man måste inte alltid förgrädda skalen. Det beror på hur rinnande fyllningen är som ligger mot skalet och vilken deg man använder. Mat-Tina tipsade en gång om ett skal som ej behöver förgräddas, receptet finns här:
svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=6134&a=111750&from=tipsa

Kanske är tricket med den degen bakpulver samt mindre smör? I just det här receptet är inte fyllningen så rinnande heller.

Vi har gjort lite olika pajer med detta recept som mall några gånger med gott resultat. Det är en matigare och mer fettsnål pajdeg, men inte riktigt lika mör och lyxig som de som de traditionella som innehåller mångdubbelt så mycket smör.
----------
Recepthjälpen admin
30 inlägg
Postat: 2007-08-26, 12:56
Första gången jag skulle göra den här pajen var jag tveksam. Skalet skulle inte förgräddas och fyllningen var blöt. Det spelade tydligen ingen roll eftersom pajen blev bra ändå. favoritrecept.blogspot.com/2006/04/ananaspaj.html

För att kunna posta egna inlägg i forumet måste du vara registrerad och inloggad
Annonser