Skinka

Svenskt namn: skinka skinka
Rökt skinka i skivor
Engelskt namn: ham
Kategori: Charkvaror (korv, bacon mm)
Beskrivning: Grisens lårben och dess kött. Finnes oftast rökt, kokt eller rimmad (insaltad).
Kan ersättas med: Beror på sammanhanget, men stekt bacon eller fläsk kan fungera minst lika bra.
Måttomvandling
Skinka rökt, skiva, tj 2 mm st = 22 g Beräkna
  g = 4.55 st Beräkna
 
portion = 100 g
Beräkna
Gris skinka rökt fett 3 % t smörgås, skiva st = 15 g Beräkna
  g = 6.67 st Beräkna
 
portion = 15 g
Beräkna
Detaljerat näringsinnehåll per 100 g
Visa näringsinnehåll för:
Gris skinka rimmad julskinka rå fett ca 3 % (Källa: Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas, version 04.1)
Energi:108.2kcal/452.7kJ
Vatten:73.5g
Protein:20.1g
Fett:3g varav mättat: 1.1g, enkelomättat: 1.34g, fleromättat: 0.29g, kolesterol: 0mg
Kolhydrater:0g, varav sockerarter: 0g
Fibrer: 0g
Vattenlösl. vitaminer:Folat: 3mcg, Niacin: 8.63mg, B2: 0.26mg, B1: 0.85mg, B6: 0.54mg, B12: 0.71mcg
Fettlösl. vitaminer:D: 0.57mcg, Retinol (A-vit): 9mcg, Alfa-tokoferol (E-vit): 0.4mg
Mineraler:Fosfor: 175mg, Järn: 1.42mg, Kalcium: 6mg, Kalium: 373mg, Magnesium: 27mg, Natrium: 1200mg, Selen: 11.33mcg, Zink: 1.87mg
Gris skinka rökt fett 6 % (Källa: Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas, version 04.1)
Energi:138.4kcal/579kJ
Vatten:69g
Protein:21g
Fett:6g varav mättat: 2.59g, enkelomättat: 2.46g, fleromättat: 0.66g, kolesterol: 50mg
Kolhydrater:0g, varav sockerarter: 0g
Fibrer: 0g
Vattenlösl. vitaminer:Folat: 3mcg, Niacin: 6.2mg, B2: 0.17mg, B1: 0.75mg, B6: 0.39mg, B12: 0.7mcg
Fettlösl. vitaminer:D: 0.63mcg, Retinol (A-vit): 2mcg, Alfa-tokoferol (E-vit): 0.3mg
Mineraler:Fosfor: 172mg, Järn: 0.7mg, Kalcium: 12mg, Kalium: 285mg, Magnesium: 17mg, Natrium: 1440mg, Selen: 6mcg, Zink: 3mg
Gris skinka rökt fett 3 % (Källa: Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas, version 04.1)
Energi:116.3kcal/486.7kJ
Vatten:71.3g
Protein:22.1g
Fett:3g varav mättat: 1.1g, enkelomättat: 1.34g, fleromättat: 0.29g, kolesterol: 70mg
Kolhydrater:0g, varav sockerarter: 0g
Fibrer: 0g
Vattenlösl. vitaminer:Folat: 3mcg, Niacin: 3.3mg, B2: 0.2mg, B1: 0.42mg, B6: 0.4mg, B12: 0.9mcg
Fettlösl. vitaminer:D: 0.63mcg, Retinol (A-vit): 2mcg, Alfa-tokoferol (E-vit): 0.3mg
Mineraler:Fosfor: 205mg, Järn: 0.7mg, Kalcium: 12mg, Kalium: 315mg, Magnesium: 22mg, Natrium: 1440mg, Selen: 6mcg, Zink: 3mg
Se även: bacon, julskinka, kassler
Diskutera i forumet: Starta ett nytt ämne om skinka i forumet
Övriga funktioner:
Sök recept med skinka på: recept.nu, Allrecipes (Eng)

Besökares kommentarer (5 st)

fredag den 15 juli 2005 kl 19:34
jag undrar lite över de olika skinksorterna, t ex Lönnebergaskinka, Barbequerökt skinka etc. Vilka värden har dess?
lördag den 12 november 2005 kl 21:37
Hur saltar man in färsk skinka?
torsdag den 15 december 2005 kl 13:04
jag skall salta (spruta in) skinkan själv. Vad och hur mycket skall jag använda per kilo?
fredag den 16 december 2005 kl 0:44
Rockström och Mårten: Vi har kompletterat informationen i artikeln om Julskinka med lite tips till se som vill rimma sin egen skinka.
tisdag den 21 oktober 2014 kl 18:56
vilken vitamin finns det?

Lägg till egen kommentar till denna ingrediens

Vill ställa en fråga eller diskutera? I så fall passar forumet bättre, då det där är det är lättare att besvara ditt inlägg. Kommentarfunktionen nedan är främst till för kompletterande information eller allmänna kommentarer eller tips till ingrediensen

Namn
E-post
Kommentar
Kommentera
Var god använd ett vårdat språk och skriv endast kommentarer som är relevanta för ingrediensen och Recepthjälpen, och försök allmänt att hålla en god ton.

Länkar är ej tillåtna p.g.a. tidigare missbruk (spam). Reklam accepteras heller inte.
Annonser