Senapsfrön

Svenskt namn: senapsfrön senapsfrön
Bruna senapsfrön
Engelskt namn: mustard seeds
Kategori: Hårda kryddor och kryddgrönsaker
Beskrivning: Huvudingrediensen i senap. Finns huvudsakligen tre sorter med olika styrka: vita, bruna och svarta senapsfrön (white brown, black mustard seeds), där de vita är svagast, bruna mittemellan och svarta de starkaste. I senap används ofta en blandning av dessa för att få önskad smakstyrka. Fröna används även som de är, krossade, och i olika kryddblandningar i exempelvis indisk matlagning.
Finns att få tag på: I välsorterade kryddhyllor. Den bruna sorten brukar vara enklast att hitta. De svarta är dyrast och ovanligast p.g.a. att de är svårodlade och svårskördade.
Handla online hos:Zmaka.se
(Sponsrade länkar)
Detaljerat näringsinnehåll per 100 g
Visa näringsinnehåll för:
Gula senapsfrön (Källa: USDA Nutrient Database for Standard Reference, Release 17)
Energi:469kcal/1962.3kJ
Vatten:6.86g
Protein:24.94g
Fett:28.76g varav mättat: 1.46g, enkelomättat: 19.83g, fleromättat: 5.39g, kolesterol: 0mg
Kolhydrater:34.94g, varav sockerarter: 6.79g
Fibrer: 14.7g
Vattenlösl. vitaminer:C: 3mg, Niacin: 7.89mg, B2: 0.38mg, B1: 0.54mg, B6: 0.43mg
Fettlösl. vitaminer:Karoten (A-vit): 37mcg, Alfa-tokoferol (E-vit): 2.89mg
Mineraler:Fosfor: 841mg, Järn: 9.98mg, Kalcium: 521mg, Kalium: 682mg, Magnesium: 298mg, Natrium: 5mg, Zink: 5.7mg
Se även: senap
Diskutera i forumet: Starta ett nytt ämne om senapsfrön i forumet
Övriga funktioner:
Sök recept med senapsfrön på: Matguiden.se, Allrecipes (Eng)

Besökares kommentarer (1 st)

tisdag den 6 januari 2009 kl 15:29
jag älska senap :D:D:D:D:D:D:D:D med korv i bröd !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lägg till egen kommentar till denna ingrediens

Vill ställa en fråga eller diskutera? I så fall passar forumet bättre, då det där är det är lättare att besvara ditt inlägg. Kommentarfunktionen nedan är främst till för kompletterande information eller allmänna kommentarer eller tips till ingrediensen

Namn
E-post
Kommentar
Kommentera
Var god använd ett vårdat språk och skriv endast kommentarer som är relevanta för ingrediensen och Recepthjälpen, och försök allmänt att hålla en god ton.

Länkar är ej tillåtna p.g.a. tidigare missbruk (spam). Reklam accepteras heller inte.
Annonser