Röd banan

Svenskt namn: röd banan
Engelskt namn: red banana
Kategori: Frukt och bär
Beskrivning: En banansort som främst används i desserter, i bakning eller ätes som den är. Röd banan har ett rödbrunt skal och är fasta i fruktköttet. Liknar mycket vår vanliga gula banan i smak och konsistens.
Finns att få tag på: Importeras till Sverige i liten skala hela året, men är inte särskilt utbredd, antagligen för att gul banan i princip fyller samma funktion.
Kan ersättas med: I desserter: vanlig gul banan, eller annan tropisk frukt, t.ex. Mango. Vid annan matlagning, prova mjölbananen som lämpar sig bättre i grytor etc.
Miljöpåverkan:

Rött ljus

Liksom vanlig banan är röd banan inte ett bra miljöval, då de alltid importeras från andra sidan av Atlanten.

Hållbarhet och förvaring: Som vanlig gul banan (se banan).
Näringsöversikt: Som vanlig gul banan (se banan).
Se även: banan, mjölbanan
Diskutera i forumet: Starta ett nytt ämne om röd banan i forumet
Övriga funktioner:
Sök recept med röd banan på: Matguiden.se, Allrecipes (Eng)


Lägg till egen kommentar till denna ingrediens

Vill ställa en fråga eller diskutera? I så fall passar forumet bättre, då det där är det är lättare att besvara ditt inlägg. Kommentarfunktionen nedan är främst till för kompletterande information eller allmänna kommentarer eller tips till ingrediensen

Namn
E-post
Kommentar
Kommentera
Var god använd ett vårdat språk och skriv endast kommentarer som är relevanta för ingrediensen och Recepthjälpen, och försök allmänt att hålla en god ton.

Länkar är ej tillåtna p.g.a. tidigare missbruk (spam). Reklam accepteras heller inte.
Annonser