Minimajs

Svenskt namn: minimajs minimajs
Engelskt namn: baby corn
Kategori: Grönsaker
Beskrivning: Majskolvar i miniformat (ca 1 dm långa), trevliga i asiatisk mat, goda att wooka. De är egentligen outvecklade majskolvar som ännu inte hunnit få den träiga stammen i mitten och därför kan äta hela.

Skölj konserverad minimajs ordentligt innan användning för att bli av med ev. burksmak.
Finns att få tag på: Konserverade i alla välsorterade svenska mataffärer, förekommer ibland även färska.
Miljöpåverkan:

Rött ljus

Minimajsen importeras främst från Asien och Afrika, de långa transportsträckorna gör dem till ett mindre bra miljöval.

Se även: majs
Diskutera i forumet: Starta ett nytt ämne om minimajs i forumet
Övriga funktioner:
Sök recept med minimajs på: recept.nu, Allrecipes (Eng)

Besökares kommentarer (1 st)

lördag den 12 juni 2004 kl 21:35
Bra sida men jag undrar hur näringsinhehållet i minimajsen är för jag antar att den inte är den sammma som vanlig majs
Bästa hälsningar Moon

Lägg till egen kommentar till denna ingrediens

Vill ställa en fråga eller diskutera? I så fall passar forumet bättre, då det där är det är lättare att besvara ditt inlägg. Kommentarfunktionen nedan är främst till för kompletterande information eller allmänna kommentarer eller tips till ingrediensen

Namn
E-post
Kommentar
Kommentera
Var god använd ett vårdat språk och skriv endast kommentarer som är relevanta för ingrediensen och Recepthjälpen, och försök allmänt att hålla en god ton.

Länkar är ej tillåtna p.g.a. tidigare missbruk (spam). Reklam accepteras heller inte.
Annonser