Grönsaker

Beskrivning: Grönsaker är ett väldigt vitt begrepp som saknar en strikt botaniskt definition. Mycket av det som finns i denna kategori är frukter enligt strikt botanisk definition, men om de inte huvudsakligen används i desserter och bakverk, utan i för- och huvudrätter brukar man till vardags kalla dem grönsaker.
Hållbarhet och förvaring: Generellt sätt mår grönsaker bra av att förvaras kallt, gärna i kylskåpet. En del tropiska grönsaker från varmare klimat kan dock få kylskador vid så låga temperaturer, och trivs bättre i rumstemperatur. Om man ska äta grönsakerna naturella vinner i princip alla grönsaker på att tas fram ur kylskåpet en god stund innan servering, då smakar de mycket bättre än kalla.
Tips: Om salladen börjat sloka kan man ofta pigga upp den genom att skära av en bit av nedre delen och lägga i iskallt vatten en stund. Då blir den krispig och fin igen.
Visning:
Visa som:Språksortering:
NamnBildgalleri Sve-EngEng-Sve 
Ingredienser
Svenskt namnEngelskt namn
aubergineegg plant
bambuskottbamboo shoots
blomkålcauliflower
broccolibroccoli
brysselkålbrussels sprouts
chilipepper
endiverendives
fänkålfennel
gräslökchives
grönkålkale
gul lökyellow onion
gurkacucumber
habanerohabanero
kronärtskockaartichoke
majscorn
mangoldswiss chard
minimajsbaby corn
olivolive
paprikabell pepper
pumpapumpkin
purjolökleek
rabarberrhubarbs
ramslökramsons
romansallatromain lettuce
rucolasalladarugula
rödlökred onion
salladslökspring onion
schalottenlökshallots
silverlökwhite onion (?)
solrosskottsunflower sprouts
soltorkade tomatersun-dried tomatoes
sparrisasparagus
spenatspinach
squashzucchini
stjälksellericelery
syltlökpickled pearl onion
tamarillotamarillo
tomattomato
vitkålcabbage
vitlökgarlic
ärtauberginepea aubergine
Annonser