Berbere

Svenskt namn: berbere (äv. berberepeppar) berbere
Engelskt namn: berbere
Kategori:
Beskrivning: Berbere, eller berbereppar, är en het kryddblandning från Etiopien och Eritrea med en mängd ingredienser. Ibland kallas den också etiopisk peppar, men det rör sig alltså inte om någon särskild etiopisk pepparsort, även om blandningen ibland inkluderar den hos oss ovanliga långpepparn, som är en starkare släkting till svartpeppar.

Recepten på berbere varierar en hel del, men kryddor som brukar ingå är chili, ingefära, korianderfrön, kryddpeppar, bockhornsklöverfrön, kryddnejlika och kanel. Kryddorna rostas och males och används sedan som smaksättare i grytor och såser eller som bordskrydda. Kryddan passar både till såväl kött som vegetariska rätter. Berbere kan också vara i form av en kryddpasta eller kryddsås som är god som marinad och förutom tidigare nämnda kryddor även brukar innehålla lök, vitlök, färsk chili och olja (+ vatten om man önskar den mer såsig).
Finns att få tag på: Brukar inte finnas de vanliga kryddsortimenten i Svenska butiker, utan leta istället i specialbutiker för kryddor.
Handla online hos:Zmaka.se
(Sponsrade länkar)
Kan ersättas med: Hittar du inte färdigblandad berbere finns det många recept på kryddblandningen på nätet, bl.a. detta.
Se även:
Diskutera i forumet: Starta ett nytt ämne om berbere i forumet
Övriga funktioner:
Sök recept med berbere på: recept.nu, Allrecipes (Eng)

Besökares kommentarer (2 st)

lördag den 12 maj 2012 kl 11:58
Hej! Vill berätta att vi under våren startat en kryddhandel som hobby. Vi har en hel del "ovanliga" kryddor och gör egna blandningar enligt gamla beprövade recept.
går bra att beställa via nätet hos oss. Annars förekommer vi på de större marknaderna i östergötland, Småland samt kommer till Sannamarken i Fjugesta senare i sommar.
lördag den 12 maj 2012 kl 12:01
Vi kallar oss för " Götala kryddor " och finns utanför Skänninge. Du kan även söka Götala Korpralsgården på Google, så finns vi med en hemsida där.

Lägg till egen kommentar till denna ingrediens

Vill ställa en fråga eller diskutera? I så fall passar forumet bättre, då det där är det är lättare att besvara ditt inlägg. Kommentarfunktionen nedan är främst till för kompletterande information eller allmänna kommentarer eller tips till ingrediensen

Namn
E-post
Kommentar
Kommentera
Var god använd ett vårdat språk och skriv endast kommentarer som är relevanta för ingrediensen och Recepthjälpen, och försök allmänt att hålla en god ton.

Länkar är ej tillåtna p.g.a. tidigare missbruk (spam). Reklam accepteras heller inte.
Annonser